Одржан Јавен настан за промоција на Прирачник за Службеници за млади

Со задоволство ви го претставуваме ПРИРАЧНИКОТ ЗА СЛУЖБЕНИЦИ ЗА МЛАДИ,подготвен во рамките на проектот „Младинско учество за силен и одржлив развој на заедницата“финансиран од Европската Унија.

Настан за промоција на Прирачник за службеници за млади

Ни претставува чест и задоволство да ја најавиме официјалната Промоција на ПРИРАЧНИКОТ ЗА СЛУЖБЕНИЦИ ЗА МЛАДИ, подготвен во рамките на проектот „Младинско учество за силен и одржлив развој на заедницата“ финансиран од Европската Унија.

Младинските организации и младите од Битола се запознаа со Дигиталната платформа за младинско учество iniciraj.mk

На 09 октомври 2023 година во просториите на Europe House Битола, се одржа Јавен настан за промоција на Дигитална платформа за младинско учество „Иницирај“.

Организациите и младите од Охрид се запознаа со Дигиталната платформа за младинско учество iniciraj.mk

 

На 06 октомври 2023 година во просториите на Младински Центар Охрид, се одржа Јавен настан за промоција на Дигитална платформа за младинско учество „Иницирај“.

Присустните претставници на граѓански организации, институции и млади лица се информираа и се запознаа од поблиску со платформата iniciraj.mk и учествуваа на кратка работилница за пилотирање на алатката со директно учествува во проект на дигитално младинско учество.

За присутните организации беше презентиран прирачник за детална употреба на интерактивната платформа за организации и корисници со цел да обезбедиме активно дигитално и демократско учество на младите во локалната заедница.

Коалиција на младински организации СЕГА преку проектот „Младинско учество за силен и одржлив развој на заедницата″ ја креираше платформа iniciraj.mk која нуди алатки за дигитално учество кои им овозможуваат на локалните власти, граѓанските организации и институциите да иницираат консултативни процеси и активно да ги вклучат младите во процесите на донесување одлуки.

ПРОДОЛЖЕН РОК: Јавен повик за избор на надворешни соработници

Проектот „Младинско учество за силен и одржлив развој на заедницата“ поддржан од ЕУ, објавува јавен повик за надворешни соработници за поддршка на локално вмрежување но и процес на застапување базирано на докази.

За таа цел Проектот има потреба од надворешни соработници:

1. Надворешен соработник за Подготовка на Контекстуализиран прирачник за вмрежување на граѓански организации на локално ниво

2. Надворешен соработник за Застапување

Рокот за пријавување на јавниот повик е до 26 септември  2023 година.

ПРОМЕНА: Крајниот Рок се продолжува до 03 октомври 2023 година.

Подетални информации за начинот на аплицирање и повеќе информации  можете да најдете ТУКА.

Серија на јавни настани за промоција на Дигиталната платформа за младинско учество iniciraj.mk

Со задоволство најавуваме дека во следниот период Коалиција СЕГА ќе започне со организација на јавни настани за промоција на Дигитална платформа за младинско учество „Иницирај“ во следните општини Битола, Охрид, Гевгелија, Делчево, Кавадарци, Тетово, Гостивар, Скопје и Штип.

Коалиција на младински организации СЕГА преку проектот „Младинско учество за силен и одржлив развој на заедницата″ ја креираше платформа iniciraj.mk која нуди алатки за дигитално учество кои им овозможуваат на локалните власти, граѓанските организации и институциите да иницираат консултативни процеси и активно да ги вклучат младите во процесите на донесување одлуки.

На јавните настани ќе биде презентиран прирачник за детална употреба на интерактивната платформа за организации и корисници и да обезбедиме активно дигитално и демократско учество на младите во локалната заедница.

Коалиција СЕГА ќе обезбеди менторска поддршка за организациите и институциите при понатамошна примена на интерактивната платформа.

Завршна прес конференција за резултатите од проектот „Младински глас за локална акција“ во реализација на РЦЗ Делчево

На 23 август, 2023 година во просториите на Хотел Македонија во Делчево се одржа завршна прес конференција за промоција на постигнатите резултати од проектот „Младински глас за локална акција“ поддржан од програмата за грантови на Коалиција СЕГА преку проектот „Младинско учество за силен и одржлив развој на заедницата“.

Нови искуства и многу младински активизам на Младински Камп Голак 2023

На 7 и 8 август 2023 година, Регионалниот центар за застапување Делчево го одржа Младинскиот камп на планината Голак, во рамки на проектот „Младински глас за локална акција”, поддржан од програмата за грантови на Коалиција СЕГА преку проектот „Младинско учество за силен и одржлив развој на заедницата“.

Нова Стратегија за развој на волонтерството во општина Битола

Младински Културен Центар – Битола креира нова Стратегија за развој на волонтерството во општина Битола 2023 – 2026 година, преку проектот „Време е за волонтирање“  кој што беше поддржан во рамките на програмата за грантови на Коалиција СЕГА во проектот „Младинско учество за силен и одржлив развој на заедницата“.
„Оваа веб страна е креирана и одржувана со финансиска поддршка на Европска Унија. Содржината на истата е единствена одговорност на спроведувачите на проектот и не нужно ги одразува ставовите на Европската Унија.“© 2021 – mladi.eu All rights reserved.